2022. november 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Meglepő eredmények sorozata született a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának 4. fordulójában, mintegy ellentmondva a múlt heti megállapításunknak, hogy kiegyensúlyozottabb az idei bajnokság, és hiányoznak a csillagászati eredmények. Ebben a fordulóban azonban 49 (!) gól született, és ha hozzáadjuk a szerdai elmaradt mérkőzés kilenc gólját is, teljesebb a kép. Az egyik legnagyobb meglepetést Radnót szolgáltatta, amely, miután kiütötte az egyébként két győzelmet és egy döntetlent jegyző Dánost, csak egy pontot tudott szerezni Búzásbesenyőben, így már nincs hibátlan csapat a mezőnyben. Az eredménynek a leginkább a Marosvásárhelyi ASA örülhet, amely pontszámban beérte a radnótiakat, csak gólkülönbséggel maradt mögöttük. Mit szóljunk ugyanakkor az erdőszentgyörgyi vízilabda-eredményhez, ahol Segesvár háromszor annyi gólt lőtt, mint az előző három fodulóban összesen, vagy a szovátai bekecsi rangadóhoz, ahol szintén hétgólos, szoros eredmény született? Radnót botlásából az Academica Transilvania is profitált, és noha tudomásunk szerint nincsenek feljutási ambíciói, egyelőre az egyetlen csapatnak tűnik, amely képes beleszólni Radnót és az ASA harcába az első helyért.

Eredményjelző

* megyei I. osztály, 4. forduló: Marosvásárhelyi ASA – Mezőrücs 6-2, Marosludas – Marosoroszfalu 4-2, Dános – Marosvásárhelyi Atletic 6-0, Búzásbesenyő – Radnót 2-2, Ákosfalva – Marosvásárhelyi Academica Transilvania 1-5, Erdőszentgyörgy – Segesvári CSM 6-6, Szováta – Nyárádszereda 4-3. Az élcsoport: 1. Radnót 10 pont, 2. ASA 10, 3. Academica Transilvania 8.

* megyei II. osztály, 2. forduló: Mezőzáh – Hadrév 2-1, Harasztkerék – Görgénysóakna 3-5, Magyaró – Mezőceked 1-1, Mezőpagocsa – Gerendkeresztúr 4-0, Nyárádkarácson – Gernyeszeg 3-1, Mezőgerebenes – Alsóidecs 4-2; 3. forduló: Mezőpagocsa – Mezőceked 2-1, Alsóidecs – Magyaró 0-1, Harasztkerék – Mezőgerebenes 1-0, Gerendkeresztúr – Nyárádkarácson 1-2, Hadrév – Görgénysóakna 1-3. Az élcsoport: 1. Görgénysóakna 9 pont, 2. Mezőpagocsa 9, 3. Magyaró 7.